Op zijn kop

Op 15-11-2018 kreeg ik een herseninfarct. De wereld van mij en mijn gezin staat op zijn kop. Ik was een gezonde, sportieve man, partner, vader. En een gepassioneerd fotograaf.
In mijn fotoprojecten staat de uniciteit van de mens centraal. De veerkracht van de mens die ondanks ingrijpende gebeurtenissen blijven staan hebben. Ik heb het altijd proberen te vatten in een beeldverhaal. Dat was mijn werk.
Nu is mijn eigen verhaal begonnen. Ik bevind me in een ‘life-changing’ periode waar ik alles op alles moet zetten om weer te kunnen wat ik wil. In dit proces ben ik niet alleen. Ook mijn gezin is getroffen door angst, zorg, kwetsbaarheid. En met ons zijn er nog veel meer mensen, nabij of wat verder weg, die geraakt zijn door wat mij is overkomen. Familie, buren, vrienden die me steunen en mijn gezin helpen om staande te blijven. Iedereen om me heen beleeft mijn verhaal op zijn eigen manier.
Eén van mijn grootste wensen is dat ik weer kan fotograferen. Waar ik in mijn projecten altijd het proces van de ander in beeld gebracht heb, wil ik nu mijn eigen proces in beeld brengen. Door de ogen van de mensen die om ons heen staan. Van deze mensen maak ik een portret en vertel ik hun verhaal. Want dat verhaal vertelt wat er gebeurt en wat belangrijk is als iemand dit overkomt. Ik wil het goede in deze mensen naar voren brengen omdat het zo belangrijk het is dat je steun, hulp, vertrouwen en bemoediging krijgt van de mensen om je heen.
Door met dit project aan de slag te gaan tijdens mijn revalidatie, kan ik weer werken met aan mijn grote passie en ben ik weer betekenisvol bezig. Want net als ieder mens wil ik weer zinvol bezig zijn en en betekenis hebben. Daarnaast geeft het fotograferen mede richting aan mijn therapie en de doelen die ik wil bereiken. Ik wil dan ook in de eerste plaats alle medewerkers van Revalidatie Friesland bedanken, omdat zij op iedere wijze meewerken om dit project te realiseren.
Arie Bruinsma
het project vind je terug op deze website onder projecten of door via blog op de categorie op zijn kop te klikken of op facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.