Ons verhaal

Wij zijn Arie en Cynthia. Man en vrouw, vader en moeder, fotograaf en coach. Samen met onze twee pubers en vrolijke viervoeter Rosco genieten we van ons gewone leventje. In het najaar van 2018 slaat het noodlot toe. Midden in de nacht van een gewone woensdag krijgt Arie een herseninfarct. Het is kantje boord. Ons leven staat volledig op zijn kop. We hebben geen idee wat nog gerepareerd kan worden en wat voorgoed onbruikbaar is. Maar dat het niet weer hetzelfde wordt is duidelijk.

We gaan door een lange periode van verdriet, rouw, ongeloof en uitzichtloosheid. Wat ons overeind houdt is de strijdlust van Arie, de standvastigheid van Cynthia, de liefde voor onze kinderen en de onmetelijke steun van de mensen om ons heen.

Meerdere keren raken we de bodem. Op het moment dat we denken alles kwijt te zijn, blijkt er diep binnenin ons toch nog een vonk te branden. Het lukt ons om aandacht te geven aan wat er nog wel is. We komen tot mooie inzichten. Waar we eerst vechten tegen alles wat afwijkt van ons oude leven, kunnen we de veranderingen langzaam aan omarmen. We worden van patiënt weer méns. We onderzoeken hoe we ons leven opnieuw willen inrichten met alles wat er overgebleven is. 

Het lukt ons de waarde die we als mens hebben weer in te zetten. Die waarde wordt ons uitgangspunt en daarmee bouwen we aan ons nieuwe leven. Arie als fotograaf met oog voor de mens achter het portret. Cynthia als coach met een passie voor schrijven. Samen gaan we verder, samen worden we VUURVINDERS.

Met VUURVINDERS willen we betekenis geven aan deze ingrijpende gebeurtenis. Alle tegenslag heeft ons laten inzien wat echt belangrijk is, waar het in het leven echt om gaat. Dat we als waardevol mens gezien worden en op een menselijke manier met elkaar verbonden zijn, dat maakt het leven de moeite waard!