FOTOGRAFIE: DE KRACHT VAN BEELDEN

PORTRETTEN en HEADSHOTS

Beelden en verhalen gaan naadloos samen. Ze versterken elkaar. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, wordt er vaak gezegd. Mensen verwerken beelden veel sneller dan woorden. We begrijpen de boodschap van een beeld dan ook veel sneller dan van een verhaal. Beelden en verhalen versterken elkaar. Goede visuele content is dan ook niet meer weg te denken uit ons leven. Denk maar aan de kracht van beelden in sociale media en branding.

Er zijn verschillende mogelijkheden als we spreken over beelden. Een goed portret, profielfoto of headshot zet je verhaal kracht bij. Het vertelt wie je bent, voorbij aan wat je ziet. Goede beelden maken jouw boodschap duidelijker en aantrekkelijker. Wanneer je een account op een zakelijk netwerk wilt plaatsen, is een goede profielfoto, die verbeeldt wie jij echt bent, onontbeerlijk. Mensen op sociale media zoeker eerder verbinding met iemand die een goede profielfoto heeft.

BEELDBANK

Je kunt beelden van jezelf en jouw bedrijf of organisatie ook verzamelen in een beeldbank. Het belang van een goede beeldbank wordt soms onderschat. Om jouw boodschap kracht bij te zetten en verbinding te krijgen met jouw doelgroep is het belangrijk om een goed beeld te geven van jouw organisatie en de mensen waar je mee en voor werkt. Goede visuele content stimuleert jouw vindbaarheid.

Goede afbeeldingen zorgen ervoor dat mensen jouw boodschap beter onthouden. Ook krijg je meer views als verhalen ondersteund worden met een goed beeld. Om jouw doelgroep een goed beeld te geven van wie jij bent en wat jij belangrijk vindt, zijn standaardfoto’s alles behalve persoonlijk. Originele beelden van jou en jouw organisatie onderscheiden jou van alle anderen. Daarnaast heb je met een beeldbank langdurig waardevolle content en dat bespaart jou tijd en energie. Bovendien ben je verzekerd van een consistente stijl die voor jouw doelgroep herkenbaar is.

voorbeeld beeldbank

Voorbeeld portretten/headshots