Over ons

VUURVINDERS

Welkom!

Ons verhaal

Wij zijn Arie en Cynthia. Man en vrouw. Vader en moeder. Fotograaf en coach.

Afgelopen jaar slaat het noodlot toe. Midden in een gewone nacht na een gewone dag krijgt Arie een herseninfarct. Het wordt kantje-boord. Het leven van ons met onze twee pubers staat op zijn kop. Onze fijne gewone leven lijkt voorbij. We hebben geen idee wat nog kan en waar we afscheid van moeten nemen. Dat het niet weer hetzelfde wordt is duidelijk.

Steeds verder zakken we af in het verdriet, ongeloof en uitzichtloosheid. Het enige dat ons overeind houdt is de strijdlustigheid van Arie, de standvastigheid van Cynthia, de liefde voor onze kinderen en de onmetelijke steun van mensen om ons heen. Na 8 maanden raken we de bodem, we zijn op. De strijd heeft zijn tol geëist en onze nieuwe toekomst lijkt verder weg dan ooit. Toch stappen we iedere dag uit bed; de kinderen hebben ons nodig, de revalidatie gaat door, ons leven gaat door. Op het moment dat we denken alles kwijt te zijn, gaat de storm liggen. Pas als je denkt je leven kwijt te zijn, lukt het om aandacht te geven aan wat er nog wel is. De liefde voor onze kinderen en elkaar, de steun van mensen om ons heen, de kwaliteiten die we als mens hebben. Ons oude leven krijgen we niet terug, met de dingen die we nog wel hebben zullen we verder moeten. We komen tot mooie inzichten. Waar we ons eerst verzetten tegen alles wat afwijkt van ons oude leven, kunnen we de veranderingen steeds beter accepteren. Omarmen zelfs. Waar we eerst vochten tegen wederzijdse afhankelijkheid (ik moest Arie steeds helpen bij fotoklussen) konden we opeens kiezen voor samenwerking.

We kunnen niet toelaten dat deze levensingrijpende gebeurtenis nutteloos is. We willen graag dat het betekenis krijgt, anders is het zinloos geweest. Voor ons zit de betekenis in veel dingen. Alle strijd en verdriet heeft ons laten inzien wat écht belangrijk is, waar het in het leven echt om draait. Dat het gaat om verbinding met elkaar, met echt en authentiek zijn, met het genieten van de kleine dingen.

Na meer dan een jaar revalideren pakken we ons leven weer op. Waar we eerder geloofden dat het lastig was om veel werk samen te moeten doen, kwamen we tot het inzicht dat het misschien wel de bedoeling is om samen te werken. We besluiten onze kwaliteiten bundelen. Arie met zijn passie voor het maken van portretten van de mens achter de mens. Cynthia als coach met een passie voor schrijven. Samen worden we VUURVINDERS.

VUURVINDERS MISSIE

We geloven dat iedereen een goed verhaal te vertellen heeft. Een verhaal dat inspireert en anderen motiveert. Een verhaal dat je leven veranderd heeft. Een verhaal dat jouw richting heeft gegeven en jouw leven in beweging heeft gezet. Het is onze missie om de werkelijke verhalen te vertellen. De verhalen van individuen, ondernemers en bedrijven. Met als doel verbinding, vertrouwen en inspiratie.

We geloven ook dat er achter jouw dienst of product een verhaal schuilt. Een verhaal waarin je vertelt waar je voor staat, waar jouw product vandaan komt, met welke passie dit gemaakt wordt. In de wereld van digitalisering, sociale media, technologie blijven we als mensen met elkaar verbonden door middel van verhalen. Hoe zorg je ervoor dat jouw klanten voelen dat ze je kennen en vertrouwen? Wij helpen je het werkelijke verhaal van je bedrijf te vertellen. Wij zetten zelfs jouw werknemers in de rol van storytellers. Want zijn jouw werknemers niet bij uitstek de mensen die jouw missie en visie uitdragen? Jouw verhaal ondersteunen we met beeld; een mooi portret of headshot waarin jouw missie tot uitdrukking komt.

VUURVINDERS gaan op zoek om het vuur in jou te vinden. Waar word je warm van, waar brandt het vuur en klopt het hart in jouw organisatie? VUURVINDERS helpen jou over het vuur te vertellen, in verhalen en in beelden.

Wat doen VUURVINDERS?

 

VUURVINDERS werken met bedrijven, organisaties, zelfstandig ondernemers en individuen.

Ondernemers

Niet voor niets heb je de keuze gemaakt om te ondernemen. Je hebt een keuze gemaakt en deze keuze had ongetwijfeld consequenties. Maar de drijfveren en motieven om het avontuur toch aan te gaan, hebben je staande gehouden. Ben je op zoek naar een manier om jouw verhaal te vertellen? Om jouw doelgroep te laten weten wie je bent en waar je voor staat?

Waardoor je de komende tijd content hebt voor jouw website en sociale media. Laat je klanten weten wat je belangrijk vindt in je bedrijf, waarom ze juist jou moeten kiezen en wat ze van je kunnen verwachten.

Hoe belangrijk is de mens in jouw werknemer? Hoe belangrijk is de mens in jouw fabriek? Wij maken portretten en vertellen het verhaal van jouw werknemers. We laten ze vertellen over hun passie voor het werk, wat ze belangrijk vinden en wat ze willen betekenen. Stel je voor: grote portretten die de ruimtes van jouw bedrijf af maken. De verhalen die met regelmaat op jouw site en sociale media verteld worden. Waar je klant ook woont, zij krijgen weer het gevoel dat ze je kennen en kunnen vertrouwen. En zo word je weer de dorpsgenoot die ook in je volleybalteam zit.

Graag gaan we met jou in gesprek om samen tot een op maat gemaakt traject aan te gaan.

Om jouw verhaal uit te breiden kun je ervoor kiezen om naast de portretten en verhalen van de mensen die bij jou werken, een beeldbank aan te laten leggen. Arie maakt dan beelden van alle aspecten in jouw bedrijf. Deze beelden kun je weer gebruiken bij de communicatie met jouw doelgroep; in presentaties, pitches, internet en sociale media.

Een goed verhaal bevat altijd een conflict, een worsteling. Met als gevolg sterker terug te keren. Wij helpen jou dit verhaal vorm te geven en te vertellen. Trek een tijdje met ons op en je hebt concreet vertelmateriaal in handen. Daarnaast maakt Arie een aantal mooie portretten en headshots van jou, deze kunnen je weer gebruiken in jouw communicatie met jouw doelgroep. Daarmee laat je zien wie je bent en waar je voor staat!

Om jouw verhaal uit te breiden met fotomateriaal kun je ervoor kiezen een beeldbank aan te laten leggen. Arie maakt dan foto’s van alle aspecten in jouw bedrijf, om nog meer te kunnen vertellen en te laten zien van jouw onderneming.

Individuen

Heb jij al een tijdje het gevoel dat er iets broeit? Dat er meer is dan wat je nu doet? Dat je je eigenlijke passie hebt ingeleverd voor wat anderen over jou zeggen? Iedere maand organiseren wij ‘VIND JOUW VUUR dag. Deze dag staat in het teken van jouw verhaal. Aan de hand van betekenisvolle momenten in jouw biografie gaan we, samen met de andere deelnemers, op zoek naar de betekenis van deze momenten in jouw leven. We lopen langs deze momenten en onderzoeken wat deze voor jouw levensloop hebben betekend. Aan het einde van de dag weet jij welke betekenis jouw biografie voor jou heeft en op welke manier jouw verhaal verder mag gaan. Je gaat met overzicht, opluchting en een nieuwe focus naar huis.

Uiteraard mag een mooi portret hierbij niet ontbreken. Want welk beeld je ook van jezelf hebt; je bent mooi zoals je bent. En dat leggen we graag vast!

 1. Het vuur in jouw bedrijf/organisatie
 • Intakegesprek over missie en visie, drijfveren en passie
 • Portretten/headshots van werknemers
 • Interviews met betreffende werknemers
 • Digitale content, indien gewenst fysieke prints

1a. Beeldbank

 • Een beeldbank aan fotomateriaal van jouw bedrijf; uitzoomen en inzoomen

1b. Abonnementsvorm

 • Iedere week/maand een portret en verhaal; structureel verzorgen van content
 1. ; voor zelfstandig ondernemers, individueel of in groepsverband
 • Verhalenboek
 • Tekst voor op website/sociale media
 • Portret/headshot

2a. Uit te breiden met beeldbank

 • Beelden van alle aspecten uit onderneming; in- en uitgezoomd
 1. VIND JOUW VUUR persoonlijke verhaal; individueel/groep
 • VIND JOUW VUUR dag; kleine groep mensen die met hun levensverhaal gaan werken
 • Reis van de held
 • Mogelijkheid tot individuele coaching naar een nieuw verhaal
 • Een mooi fotoportret

Hoe?

We starten met het aanbieden van onze diensten aan ons netwerk. Zo oefenen we onze pitch en bouwen we historie en ervaring op. De bedrijven die gebruik willen maken van ons aanbod, betalen het bedrag dat onze dienst hen waard is.

De VIND JOUW VUUR dag organiseren we de eerste keer voor bekenden.

Sociale media

Linkedin, instagram, facebook.

Op Zijn Kop

Haaije V

Sanne V

Edwin V

Renske

Mem

Amarins V

Kees V

Edwin Kooren V